С отворени сърца за съпричастност и искра надежда

888В навечерието на Великденските празници  млади хора, с отворени за съпричастност и надежда сърца, инициираха благотворителна проява за самотни възрастни хора от община „Тунджа”, в рамките на кампанията „Бъди човек”.

Това е поредната такава инициатива след коледните празници,  когато отново с доброволния труд и съпричастността на младите хора, в рамките на тази кампания, бяха зарадвани самотни лица и  други хора в неравностойно положение от селата на община „Тунджа”.

На Великден бяха посетени домовете на 32 самотни възрастни хора от 14 населени места. Заедно с хранителните пакети с продукти и традиционните за празника яйца, козунаци и агнешко, младите хора внесоха в домовете им празнично настроение и усмивки.

Всички посетени лица са потребители на интегрираните медико-социални услуги  в   рамките на проект „Център за услуги в домашна среда – алтернатива на социалното включване в малките населени места от селски тип в община Тунжа”, който общината  реализира с финансовата подкрепа по схема „Независим живот”, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

Община „Тунджа” благодари за инициативността и съпричастността на Ирина Георгиева, Ивомира Стойчева, Божидара Иванова, Силвия Георгиева и Дебора Кунчева, които провокираха и организираха тази поредна благотворителна проява и събраха необходимите средства.

Община „Тунджа” изказва своята благодарност за спомоществователството и съпричастността и на дарителите – семейство Радичеви от гр.Ямбол, Механа „Странджата”, фирма „Тракийски хляб”, Е„Стожер”, с. Симеоново, и фурна „Конкордия”, с. Роза. Благодарим и на лазарската група от Веселиново, която дари сладкиши  и  яйца за празника.

Вярваме, че този акт на съпричастност ще провокира следващи подобни инициативи в полза на хората от община „Тунджа”.

 

About the Author :