С орган, дарен от Стефан Личев, бе открит 51-вият сезон на Камерен анамбъл “Дианополис”

IMG_3938С ценна придобивка – катедрален орган, щедър подарък от Стефан Личев, днес, 24 септември 2018 г., в Безистена тържествено беше открит 51-вият творчески сезон на Камерен ансамбъл “Дианополис” с ръководител и главен диригент маестро Константин Илиевски.

Културното събитие беше открито от кмета на Ямбол Георги Славов, който говори за “невижданите плам, енергия и настояване на г-н Личев”,  по отношение на дарението, за искреността, която той влага във всичко. Самият Стефан Личев призна, че е на принципа, “когато едната ръка дава, другата да не знае”. Той сподели радостта си, че в залата на Безистена има толкова много хора и изрази увереност, че те ще се множат.

Изпълнение на Радосвета Хъркова на органа даде представа на всички присъстващи как новата придобивка звучи в залата с изключителна акустика.

След това публиката посрещна с аплодисменти и самия камерен ансамбъл “Дианополис” и неговия ръководител и главен  диригент Константин Илиевски. Солисти на концерта бяха Цветан Недялков-китара и Цветомира Гицова-сопрано. Програмата включваше творби на Кюркчийски, Д. Петков, Шабрие, Родриго, Хименес. IMG_3910 IMG_3914 IMG_3922 IMG_3930 IMG_3931 IMG_3937

About the Author :

2 Comments to “С орган, дарен от Стефан Личев, бе открит 51-вият сезон на Камерен анамбъл “Дианополис””
 • случаен
  September 24, 2018 - Reply

  Крадлив циганин от с.Койнаре,Врачанско и орган !!!

 • ту
  September 24, 2018 - Reply

  Не познавам лично Стефан Личев, следователно, не мога да го коментирам като човек.
  За дарението обаче, което прави на Ямбол едно голямо БРАВО !
  Такива каатедрални органи в България има само на няколко места и сега Ямбол е едно от тях.
  Още веднъж БРАВО !

Leave a reply