С номер 6 във Воденичане – За икономическото възраждане на селото

DSC06211В читалището на Воденичане местните хора пристигнаха групово – с децата , с приятелите, съседите. Възрастните се подкрепяха един друг, младите се закачаха, децата весело се щураха любопитни да видят какво се случва. Предизборното събрание за представяне кандидатите на БСП за кмет на селото, кмет на общината и общински съветници видимо развълнува воденичанци, които реагираха  с ръкопляскания след всяко име, слушаха внимателно биографиите на кандидатите от БСП да управляват общината през следващите четири години. Трогната от вниманието Мария Толева, председател на ОбС и кандидат за общински съветник, излезе на сцената с малък есенен букет подарен й от 4-годишната  Силвия. „За тези деца, за младостта на общината и Воденичане ще работим упорито и всеотдайно!”, каза тя. Припомни голяма част от   постиженията на общината под ръководството на кмета Митко Андонов  в областта на социалната политика, образованието, здравеопазването, културата…

DSC06216И прибави уверението, че тази политика за всеки човек, във всяко село ще продължи. „Всичко, което направихме заедно с г-н Андонов, с помощта на общинските съветници и общинска администрация има за цел по-добрата жизнена среда за всеки от нас”, подчерта в изказването си Петранка Крайчева, кандидат за кмет на Воденичане. Хората  търпеливо изслушаха нейния отчет за свършеното през последните четири години- за асфалтираните улици и новия водопровод, за фотоволтаичното осветление, грижата за земеделските производители, подкрепата на бизнеса и осигуряване на нови работни места, осигуряване на ДСП за самотните и болните, ремонта на читалището и църквата, празниците   с кукерската  група, лазаруването, множеството изяви на фолклорната певческа група… След всичко това естествено прозвуча  благодарността за подкрепата от страна на воденичанци за всяка инициатива.

DSC06225„Можем още много да направим, ще го направим заедно с нашия неуморим и всеотдаен в работата кмет Митко Андонов!” категорична беше тя. „Това е човекът, който изведе общината на едно ново ниво.  И получените множество награди са признание за труда на Митко Андонов. Сигурна съм, че и вие, воденичанци, високо го оценявате. И на 25 октомври всички ще гласувате с номер 6!”, подчерта Валентина Маринова. За Атанаска Кабакова съвместната работа с Митко Андонов е школа. „Той съчетава в себе си множество положителни качества така необходими за един съвременен кмет на община – отговорност, дисциплина, упоритост, инициативност, новаторство…Не само трябва да го подкрепяме, трябва да работим  заедно с него в един сериозен ритъм, за да постигнем желаните резултати за доброто на Воденичане, на Стралджа , на общината!”, допълни тя. Като колега, като съпартиец, като човек в изказването на Иван Георгиев имаше топли и достойни думи за Митко Андонов, имаше призив за подкрепа, имаше уверение, че с управлението на БСП утрешния ден за Воденичане ще бъде по-добър.

DSC06244„Ние всеки ден се срещаме с вас, за мен Воденичане има особен смисъл, защото живея тук и искам заедно да направим така, че селото да тръгне към своето ново икономическо възраждане!” започна обръщението си към присъстващите Митко Андонов. Той обърна внимание върху  предстоящото изпълнение на проекта за изграждане на площадка за зимно поддържане и кооперативен пазар  с подход към АМ”Тракия”, спомена за планираните не малко добри идеи  в предизборната си програма в областите образование и здравеопазване, транспорт, инфраструктура, култура, инвестиции, осигуряване на заетост. „Няма случайни неща, има последователност в работата, има грижа за всеки човек във всяко населено място. Така работим ние, социалистите. И така ще продължим да работим заедно напред!”, подчерта той  изразявайки увереността си, че Воденичане ще отчете най-много бюлетини с № 6. Специално да подкрепи г-н Андонов в залата беше Катя Георгиева, член на Областното ръководство на БСП, свързана родово с Воденичане. „Не ми е безразлично бъдещето на селото, което обичам. И се радвам, горда съм, че  Митко Андонов ще получи вашата подкрепа за кмет на общината,  Петранка Крайчева – за кмет на селото   и кандидатите на БСП –   за общински съветници. Това е отборът, който е доказал на какво е способен и заслужава да продължи напред!”

За всички в залата беше приятно да видят последвалите изпълнения на фолклорната певческа група от Воденичане и концерта на ансамбъл „Въжички” при читалище „Просвета 1892” Стралджа.

DSC06247 DSC06249

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :