С нов кмет – нов късмет за село Стефан Караджово

IMGP0489 „Светът е като стълба – едни се качват, други слизат …“ – спомних си думите на един от Йовковите герои („Вечери в Антимовския хан“). Диалектиката  на живота налага неумолимо своите промени.

 Поради трайно заболяване и фактическа невъзможност да изпълнява задълженията си повече от 6 месеца, на основание чл. 42, ал. 1, т.2 от ЗМСМА бяха прекратени правомощията на г-н Тодор Стоянов Куртев, досегашен кмет на село Стефан Караджово, община Болярово, считано от 12 януари 2019 година.

На 44-то заседание на Общински съвет – Болярово, състояло се на 30 януари IMGP04812019 г., като кмет на селото положи клетва Димитър Стоянов Димитров. Разбира се, до подписването на клетвен лист от новоизбрания кмет на предстоящите избори за места власт през есента на тази година.

Кметът на общината Христо Христов пожела на дейния, инициативен и енергичен  досегашен кметски наместник на с. Камен връх да работи със същия ентусиазъм и в родното си Стефан Караджово.

На 4 февруари се състоя предаването на документацията, имуществото и всички налични атрибути на властта в кметство – с. Стефан Караджово от досегашния кмет г-н Тодор Куртев на новоизбрания г-н Димитър С. Димитров. По здравословни причини господин Куртев не присъства на срещата, за целта би упълномощена съпругата му, придружена от експедитивен младеж, техен син. Процедурите бяха извършени в присъствието на г-жа М. Чанева, секретар на община Болярово, и съответните административни лица – Диана Иванова от общинската администрация и Таня Ончева от местната администрация в кметството.

IMGP0498Малко по-късно кметът на общината г-н Хр. Христов официално представи новият кмет на селото пред присъстващите в кабинета му изявени общественици, представители на институции (училище, читалище, музей), председателя на младежката партийна организация Красимир Бодуров, както и жители на с. Камен връх. И общинският, и новоизбраният местен кмет споделиха интересни идеи за подобряване на благосъстоянието на хората в селището, кандидатстване по някои проекти и т.н. Реализацията тепърва предстои и ще се действа енергично – наследниците на Караджата го заслужават. Свои изявления направиха и някои от присъстващите. Директорът на ОУ „Стефан Караджа“ Дора Карагьозова изказа увереност, че ще работят съвместно и с новия кмет в подкрепа на всички културни инициативи, местни и общински празници. Г-н Димитър Дичев, педагогически съветник в училището и дългогодишен негов директор, сподели, че е впечатлен от готовността на новия кмет да работи за обединението на хората тук, независимо от политическата и етническата принадлежност, в името на бъдещето. Митко е бил негов ученик – отличник, отговорен и отзивчив към съучениците си.

За жителите на с. Камен връх Митко, както свойски и с топлота го наричат, е обичан и всеотдаен човек. Защото за тях той бързо се превърна в надежда и упование. Това е  усмихнатият и грижовен кметски наместник, който умее да внася празнично разнообразие в старческите им делници. Това пролича от изказването на г-н Красимир Апостолов, представител на малкото селце. Той сподели и възхищението си от факта, че Митко сам е благоустроявал селището, освежавал и ремонтирал обекти и съоръжения за бита на жителите му.

Когато нов човек оглави управлението на дадено населено място, избуяват нови надежди за подобряване на битието; нови очаквания към новата личност възникват – за реализиране на нови начинания. Несъмнено така ще бъде след новия избор тук. Земляците на Караджата са хора горди и борбени, чиято сила на духа им е помагала всякога в периоди на изпитания. Те са ценители на непреходното, истинското, сътворено с любов през годините. Да им пожелаем здраве, дръзновение и ползотворен късмет с техния жизнерадостен и работлив нов кмет!

IMGP0490 IMGP0499

Бинка Величкова

About the Author :

Leave a reply