С концерт за рождения си ден читалище “Зора” закри творческия сезон

IMG_2975С концерт за рождения ден на читалище „Зора“ културният институт в Ямбол приключи вчера, 14 юни 2018 г., един много успешен творчески сезон. Вече 73 години читалището е средище на български дух и култура, в него са добре приети всички, независимо от тяхната възраст, етнос, пол и религия. Специални благодарности бяха изказани към самодейците, техните ръководители, читалищното настоятелство и спомоществователите – „Вилтон-2“ ООД-Ямбол и магазин „Кауфланд“, на всички партньори и приятели. Успехите се потвърждават от факта, че наградите, спечелени от читалищните формации, са над 50.

В концерта се включиха 15 индивидуални и колективни изпълнители от Театрална къща „Зора“, изпълнители на народни песни, танцов състав „Ямболчета“, Клуб за български народни танци „Ямболи“, вокална група „Пятница 13“. Публиката беше особено възторгната от изпълненията на Мелиса Стоева от театралната къща „Зора“ и от Божидар Митев, изпълнител на фолклор, който получи специален подарък от читалището, понеже тази година е абитуриент.

На финала всички си пожелаха да имат едно слънчево и вдъхновено лято, а раздялата е за кратко – само до следващия творчески сезон.

IMG_2969 IMG_2981

About the Author :

Leave a reply