С деца на море

???????????????????????????????В изпълнение на дейностите по проект на Център за обществена подкрепа към читалище „Просвета-1910”- Тенево, децата с които работим в центъра, включително и деца със СОП,  посетиха бреговете на нашето Черноморие и по-точно, бяха на плажа в Крайморие.

Тръгнахме рано, за да пристигнем навреме и за да имат децата повече време и за морето и за игрите в морето.

Приятно пътуване, с послушни деца, част от които, само на картинка бяха виждали нашето Черно море. Тези деца със затаен дъх оглеждаха през автобуса природата навън в очакване да зърнат това тайнство – морето. И когато видяха огромната водна маса, всички ахнаха, изправиха се на крака в автобуса и сякаш дъхът им спря.

Отпадна редът при слизането, защото всеки искаше пръв да стъпи на брега и  възможно най-бързо да се потопи в морето. Много радост, много детски смях, много игри, много вълнение  и …сякаш за миг  всички се потопихме в света на една сбъдната детска мечта.

Уморени, но доволни децата се прибраха в родното село, благодарни на организаторите в очакване на нова приятна изненада от нашия Център за обществена подкрепа.

Нели Ройдева

About the Author :