С грижа към самотно живеещите възрастни хора

20151206_111415Повече от 150 самотно живеещи възрастни хора от селата Болярско и Безмер получиха за Никулден топла храна. В домовете им гостуваха военнослужещи от Авиобаза Безмер, доброволци от Български младежки червен кръст и служители на община „Тунджа”. Сърдечни разговори, житейски спомени и много положителни емоции съпътстваха благотворителната проява, която получи съпричастността и на представителите на бизнеса. Седемдесет килограма риба бе осигурена безвъзмездно от „Стоянови груп”, с. Роза. Хлябът бе предоставен от фирма „Стожер”, с. Симеоново, а останалите продукти, необходими за приготвянето на традиционния никулденски рибник, бяха дарени от „Странджата БГ” ЕООД, гр. Ямбол. Топлата храна за хуманния жест бе приготвена в кухнята на Авиобаза Безмер с безвъзмездния труд на нейните служители. Транспортирането й бе извършено от Домашен социален патронаж с. Болярско, община „Тунджа”.

DSC_0067“Говори се, че по Коледа стават чудеса, но всички ние знаем, че чудесата са материален израз на смели идеи и на силата на характерите да отстояват тези идеи, такава идея е и благотворителната акция”, сподели подполк. Пейо Дончев, началник щаб на Авиобазата. “Някои от хората не вярваха, че им се случва нещо толкова хубаво, с треперещи ръце те приемаха храната, някои се разплакаха, други се радваха и усмихваха, няма да забравим и срещата си с 93-годишния дядо Стоил, който е по-жив по дух от много от съвременниците ни”, разказа майор Люцканчев, началник щаб на Авиационната ескадрила.

DSC_0107Тази благотворителна инициатива е пример за това как с човешка съпричастност и с общи усилия можем да направим деня на самотно живеещите възрастни хора наистина празничен. Съвместната инициатива на Авиобаза Безмер, община  „Тунджа” и Български младежки червен кръст е началото от поредица благотворителни прояви в последния месец на годината. Инициативата бе проведена в селата Болярско и Безмер, в землищата на които се намира Военно формирование. В навечерието на Коледните и Новогодишни празници подобни съвместни акции  ще бъдат организирани и в други села от състава на община „Тунджа”.

DSC_0116 DSC_0130 DSC_0156 DSC_0164 DSC_0170

About the Author :