С вълнение и песен Славка Калчева прие голямата награда на Ямбол

IMG_8248Видимо развълнувана народната певица Славка Калчева прие голямата награда на Ямбол и за благодарност изпя част от нейна песен, посветена на града. „Благодаря за тази престижна награда, за мен е чест да я притежавам. Тази награда е голямо признание за мен, за целия ми труд,  за всички години на моето творчество. Безкрайно съм щастлива, за мен тя означава от тук нататък да бъда още по-отговорна за опазването на българския фолклор”, каза Славка Калчева и допълни: „Аз не съм изневерила на себе си и на фолклора през всички тези години, макар и да знаех, че други жанрове са по-печеливши, защото за мен парите никога не са били на първо място. Никога не съм правила нещо на всяка цена и дс користни цели, а съм правила това, което трябва, за да се запази българския фолклор”. Тя сподели и че се е водила от друга мъдрост: „Направи добро и го хвърли в морето, някой ден водите ще го изхвърлят на брега, то се връща” и разясни, че никога не е търсила отплата за направеното добро.

DSC05954a„Щастлива съм, че живея в Ямбол, гордея се че съм ямболлийка, моите деца и внуци растат тук, аз си плащам данъците тук, харча си парите тук, всеки ден съм сред хората и виждам тяхното добро отношение, за което им благодаря”, каза още наградената певица и посъветва ямболлии да направи всеки нещо добро за града си, за да може да се развива и да уважава труда на другите.

Тя беше написала на лист няколко думи на благодарност, но от вълнение така и не го зачете, а каза най-искрените думи на благодарност, така както й дойдоха в момента от сърце.

About the Author :