С богата програма Езикова гимназия “Васил Карагьозов” отбелязва 70 години

С богата програма Езикова гимназия “Васил Карагьозов”-Ямбол отбелязва своя празник, който минава под наслова “70 години гимназия “Васил Карагьозов. 130 години в авангарда на ямболското образование”.

Първото събитие е още утре, 16 ноември, когато в училището ще се проведе състезанието “Аз зная английски език”.

На 21 ноември гимназията ще се включи в представянето на романа “Няма време” на Николай Табаков в Регионалната библиотека, част от поредицата “Време за четене”.

В същия ден, но час по-късно, в зала “Съвременност” на Безистена е предвидено литературното четене и награждаването на победителите от Третия национален литературен конкурс за учители. То се провежда под патронажа на кмета на Ямбол и в партньорство с издателство “КЛЕТ”.

Юбилейният празничен концерт ще е на 25 ноември от 11 часа в Голямата зала на община Ямбол. В същия ден ще има среща на поколенията учители в ресторант “Кабиле”.

Награждаването на учениците, победители в празничните юбилейни инициативи на гимназията: конкурси за презентация и литературно творчество, състезание „Аз зная чужди езици”, ще се състои на 28 ноември от 15.30 часа в Художествена галерия “Жорж Папазов”-Ямбол.

About the Author :

Leave a reply