Съставени са 116 акта за липса на маски и 35 досъдебни производства за нарушена карантина

Припомняме на гражданите, на които им се налага да пътуват от и към град Ямбол да попълват коректно и вярно причините в декларациите. През изминалото денонощие не са пропуснати да преминат 131 граждани, които не са посочили основателни причини за преминаване. Дневно през пунктовете преминават около 4500 автомобила.

Продължава засиления контрол по отношение на спазването и наложените ограничения, касаещи пропускателния режим на изградените контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътни артерии на областния град.

През седмицата от служители на Областна дирекция на МВР – Ямбол са съставени  116 акта за нарушаване и неизпълнение на противоепидемичните мерки по чл. 209а от Закона за здравето, а от началото на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавирус са образувани 35  досъдебни производства по чл. 355 от НК.

Напомняме, че  носенето на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа,шал и др.), е задължително  когато се намират на закрити или на открити обществени места (в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, храмове, зали , улици, автобусни спирки и др.).

Пресцентър на МВР – Ямбол

About the Author :

Leave a reply