Съдът остави за постоянно в ареста двете момчета, опитали да ограбят и да убият таксиметровия шофьор

DSC09962Ямболски окръжен съд остави за постоянно в ареста 18-годишния Симеон Димитров и 14-годишния Костадин Стоянов, обвинени в опит за грабеж и в опит за убийство на 31-годишния таксиметров шофьор Апостол Вълев.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за двамата младежи, защото им е повдигнато тежко обвинение и може да се укрият или да извършат друго престъпление.

DSC09968Наблюдаващият прокурор по делото Димитринка Георгиева изтъкна, че родителите и на двамата работят в чужбина и това би улеснило напускането на страната. Освен това съществува както висока степен на обществена опасност от двете момчета, извършили такова тежко престъпление, така и висока степен на обещствена опасност срещу самите тях.

Защитата на 18-годишния Симеон Димитров поиска да му бъде наложена мярка домашен арест, а самият обвиняем поиска по-лека мярка заради раните си.

DSC09972Защитата на 14-годишния Костдин поиска съдът да му наложи мярка надзор, като той определи под чий надзор да го постави.

При последната си дума Симеон първо каза, че нищо не иска, след това се поправи, че иска домашен арест, а Костадин, който непрекъснато си бършеше сълзите, докато адвокатът му говореше за него и го защитаваше, при последната си дума каза, че не иска да е в килията.

DSC09980Постоянната мярка задържане под стража може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Бургаски апелативен съд, като делото ще се гледа на 21 декември от 11 часа.

Междувременно състоянието на таксиметровия шофьор се влошава и днес той беше транспортиран в Старозагорска болница, за да му бъде направена операция и да му бъдат извадени сачмите от белия дроб.

About the Author :