Съдът задържа под стража заловения преди дни телефонен измамник

20170721160624-sud1По искане на Районна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Васко А. ( на 26г. от Ветово, обл. Русе), съобщават от държавното обвинение. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 12.08.2017г. в Ямбол, като съизвършител с Марин И., възбудил и поддържал заблуждение чрез телефонно обаждане  у възрастна жена от  Ямбол, че тя трябва да улесни полицейските органи в града, за да заловят престъпници. За целта тя трябвало да  предаде на измамниците всички пари, които има в дома си. С това те са й причинили имотна вреда в размер на общо 2305 лв., 60 евро и 50 британски паунда, които тя хвърлила на два пъти от балкона на жилището си в Ямбол на 12.08.2017г. – престъпление по чл. 209, ал.1 от НК,  вр. чл. 20, ал.2 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение, че Васко А. е извършил престъплението, в което е обвинен. Прокурорът е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стажа Васко А.

Съдът  определи мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 2000 лв. спрямо втория обвиняем по досъдебното производство Марин И. ( на 44г. от Ветово, обл. Русе).  Мотивът за определената мярка е влошеното здравословно състояние на обвиняемия.

Определението на Районен съд –Ямбол подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

 

About the Author :