Съдържателят на Старата къща навести Санкт Петербург

петербургСъдържателят на един от най-хубавите ресторанти в Ямбол „Старата къща”се завърна от кратката, но заслужена почивка в Русия. Жоро отдели една седмица на някогашната столица на империята  Санкт Петербург, като  съчета  умело  полезното  с  приятното.

Препускането из Третяковската галерия е било смесен жанр между нужното и красивото, докато гостуването на семейството на бившия баскетболист на „Ямболгаз” Сергей Гришаев изцяло било в графата на удоволствията. Все пак нямало пълно щастие – докато Жоро се придвижвал към някогашния Ленинград, легендарният ямболски централен нападател, който бе играл и с цветовете на Съветския съюз, трябвало да отлети по служебните си ангажименти.

Все пак ямболският бизнесмен си побъбрил на воля със съпругата на Гришаев Наташа и с кръстения на спортиста син – Сергей, който вече е 11-годишен, и по сметките на майка си и баща си, е заченат край Тунджа.

Сергей Гришаев изигра само един сезон за ямболския клуб, но този сезон се равнява на няколко баскетболни века. С него и с дузина качествени украинци в състава си, треньорът Иван Чолаков изведе за първи път в историята на спорта с оранжевата топка тимът до шампионската титла. Стигна  на далеч  и в турнира  на Южната  конференция, където  една  победа  делеше нашите от финалната четворка.

По онова време Гришаев бе на 40 години, което изобщо не му попречи да направи разногледи тогавашните млади национални центрове Стефан Георгиев-Торо и Тенчо Банев. Сергей стана класика и с подхода си към всеки мач: той отделяше половин час за физическото си състояние, като дори вдигаше тежести, преди да влезе на терена.

Още половин час отиваше за разпускане на мускулите му след  двубоя, като през това време щедро раздаваше автографи. Съдържателят на „Старата къща” стана близък с руския баскетболисти, който е роден в Сахалин, покрай приятелството си с треньора на „Ямболгаз” Иван Чолаков.

Жоро се завърна от Санкт Петербург в събота вечерта, като в столицата на царска Русия бил настанен  в  близост  до Финския залив.Чолаков  го посрещна с полушеговита усмивка в „кантората си” в зала „Диана”, тъй като видял един бозавичък по време на арестите срещу привърженици на опозиционния лидер Сергей Навални и се притеснил, че това е съдържателят на „Старата къща”.

About the Author :

Leave a reply