Съдия-изпълнител разпродава „Керамична къща –Стралджа”

pic13С начална цена от 2 634 750 лева отива на публична продан предприятието „Керамична къща-Стралджа” ЕООД. Проданта ще се извърши на 15 ноември в сградата на Ямболския съд, а взискатели са частната фирма „Пема” ООД и „Българската банка за развитие”.

Ямболската фирма „Пема”, за която има данни, че изработва детайли за платформи, дъски, талпи и други продукти от магнолия и бор, е завела дело срещу „Керамична къща-Стралджа” и го е спечелила. „Българска банка за развитие” чака също пари от разпродажбата на фирмата, тъй като тя е предмет на особен залог в полза на финансовата институция.

Банката има вземане за шест милиона и половина, припомняме, че началната цена на публичната продан, определена от съдия-изпълнителя Ирина Христова, е само 2 634 750 лева.
„Керамична къща-Стралджа”има поземлен имот на площ  83 742 квадратни метра, ведно с над десет промишлена сгради и административна сграда на два етажа със столова.

Дали и кой ще бъде новият собственик на едно от най-популярните предприятия в Ямболския регион ще се разбере на 15 ноември.

About the Author :

1 Comment to “Съдия-изпълнител разпродава „Керамична къща –Стралджа””
  • Бойчо
    May 13, 2018 - Reply

    КЕРАМИЧНА КЪЩА СТРАЛДЖА отдавна трябваше да фалира. Това е пример, който трябва да влезе в учебниците за неуспешно управлявана фирма.

Leave a reply