Съдебните институции в Ямбол отварят врати

IMG_9465AПо повод 135 години от създаването на първата Българска конституция и
Професионалния празник на българските юристи и съдебни служители,
на 16 април 2014 г. от 9.30 ч. до 13.00 ч. вратите на Административен съд, Окръжен съд, Районен съд, Окръжна прокуратура—Ямбол, както и на Адвокатска колегия—Ямбол ще бъдат отворени за посещения. Гражданите ще могат да видят работата на съдебните институции отблизо. По желание ще бъдат правени демонстрации на софтуера за синтез на речта в районен съд и Административен съд – Ямбол.
От 9.30 ч. до 10.30 ч. за ученици от ОУ „Димчо Дебелянов” в заседателната зала на Административен съд – Ямбол е организирана беседа на тема „Престъпления и наказания, налагани на непълнолетни” с модератор – съдия Георги Василев от Районен съд – Ямбол. По същата тема от 12.30 ч. – 13.00 ч. в зала №1 на Районния съд съдия Василев ще разговаря и с ученици от МГ „Атанас Радев” – Ямбол.
От 10.30 ч. до 12.00 ч. в зала №1 на Районен съд – Ямбол е организиран симулативен съдебен процес за ученици от Математическата гимназия.
От 13 до 14 ч.  интернет потребителите ще имат възможност да зададат своите въпроси през профила на Административен съд—Ямбол във Фейсбук. Юристи, работещи в различни области на правото ще отговарят на въпросите на гражданите.
В 20 ч. ще бъдат раздадени годишните награди за “принос в утвърждаването на законността и правовия ред в Република България”.

Катя Няголова

About the Author :