Създават информационен център за закъснения на Спешна помощ

DSC04882Народният представител Илия Илиев, който влезе в парламента от Ямболски избирателен район, обяви от Ямбол създаването на информационен център, който ще води точна статистика на случаите, когато екипите на Спешна помощ отказват или се забавят да се отзоват на сигнали, подадени от адреси в ромските махали. На пресконференцията в Ямбол той беше довел мъже от Ямбол, Сливен, Бургас, Свиленград и Димитровград, които сами да разкажат такива случаи. Цитирани бяха и конкретни дни и часове и пациенти, за които е викана Спешна помощ, но тя е закъсняла или изобщо не е отишла. По думите на Илия Илиев дори по телефона на едни от пациентите им казали, че няма да отидат, защото ги бият.

Депутатът каза още, че уважава труда на българските лекари, но според него изказването на министър Петър Москов е породило напрежение.

Присъстващите на пресконференцията заявиха още, че осъждат побоя над лекари, това е престъпление и тези, които са го извършили, трябва да си получат заслуженото, но заради единични случаи не бива да страдат хиляди пациенти.

About the Author :