“Съгласие” обяви конкурса за млади художници и литератори “Да опазим планетата чиста”

saglasie3Ямбол, 23.03.2018 г.

До 13 април желаещите да участват в конкурса за млади художници и литератори „Да опазим планетата чиста“  на читалище „Съгласие“-Ямбол могат да изпратят творбите си. Конкурсът се провежда ежегодно с подкрепата на общините Ямбол и „Тунджа“ и Училища „Европа“-Ямбол. Посветен е на Деня на Земята – 22 април.

Участниците в двата раздела на конкурса са групирани в три  категории: І възрастова група –  до ІV клас.; ІІ възрастова група – от V до VІІІ клас ; ІІ възрастова група – от ІХ до ХІІ клас.

Конкурсът е в два раздела – изобразително изкуство и литература. Кандидатите могат да участват и в двата раздела с по едно авторско произведение. В раздел „Изобразително изкуство” могат да се използват всички видове техники върху картон. Форматът на рисунките е минимум  21/30см,  максимум 35/50см.

В раздел „Литература” може да се участва с  приказка, кратък разказ, есе, стихотворение. Литературните творби трябва да са до три страници. Темата е свободна, отговаряща на мотото на конкурса „Да опазим планетата чиста”.

Присъждат се награди за първо, второ и трето място и в двата раздела на конкурса за всяка от възрастовите групи. Присъжда се и специална награда на Училища „Европа”-Ямбол – годишна стипендия за обучение по английски /немски/ език.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 19 април 2018 г. от 17 ч. в НЧ „Съгласие 1862“-Ямбол.

Адресът за подаване на творбите е: гр. Ямбол, ул. „Г.С. Раковски”№20, НЧ ”Съгласие 1862” – за Конкурса  за млади художници и литератори ”Да опазим планетата чиста”.

 

About the Author :