Съвместна кампания на БЧК и Kaufland България в подкрепа на програма „Топъл обяд“

 

От 1 до 30 септември 2021г. във всички хипермаркети на търговската верига в страната ще има дарителски кутии в подкрепа на усилията ни да осигурим безплатен обяд в училище на нуждаещи се деца от уязвими семейства.

За 13-а поредна година клиентите на Kaufland България ще имат възможност да подпомогнат „Топъл обяд“. Досега дарителската кампания традиционно се провеждаше за Великден и Коледа, но от тази година вече ще бъде организирана по повод на първия учебен ден.

В продължение на месец клиентите на Kaufland ще могат да даряват в поставените на видно място благотворителни кутии във всеки хипермаркет. В предходното издание на „Топъл обяд“ бяха набрани над 14 000 лева. Средствата от инициативата се предоставят за безплатен обяд на деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители.

Топлият обяд в училище често се оказва единственият повод част от децата да посещават учебни занятия. Програмата успява да върне в класните стаи повече от 19 000 деца от цялата страна.

Дългогодишното партньорство между Kaufland и БЧК е допринесло за набирането на общо 425 544 лева по програма “Топъл обяд”, с които са осигурени 212 772 безплатни топли обяда за нуждаещи се деца в цялата страна.

About the Author :

Leave a reply