Съветниците от БСП отиват при гражданите

DSC00421Съветниците от БСП се срещнаха с граждани, които живеят в междублоковото пространство около сградата, наричана Парахода, гласено от общината за разширяване на Синята зона.

Общинските съветници поискаха да се уверят лично дали наистина живеещите в района искат техния паркинг да стане Синя зона, както се обосновава общината в предложението си.

DSC00425На срещата дойдоха малко над 15 души, защото разлепените бележки за нея по блоковете са били скъсани и малко от хората са разбрали за нея.

Хората изразиха позиция, че не искат Синя зона, защото и без това като собственици на жилища в центъра плащат по-високи данъци, но според тях трябва да се намери решение адекватно решение на проблема, че не могат да паркират до жилищата си, защото масово всички спират там, за да не плащат за Синя зона. Те дори обясниха, че общинските служители паркирали там колите си и отивали на работа, за да не плащат.

DSC00429Припомняме, че на 29 май общината е качила на интернет страницата си предложение за увеличаване на обхвата на Синята зона и до 29 юни тези, които имат възражение срещу това, могат да го внесат в общинска администрация.

Съветниците от БСП обещаха на гражданите отново да организират среща с по-добра разгласа, за да могат да чуят мнението на повече граждани.

 

About the Author :

Leave a reply