Строителен хипермаркет АВС и логистичен център Кабиле участват в Националния конкурс „Сграда на годината“

F_5bd2ed55d3f4320908574fe44a18165dЯмбол, 04.12.2017 г.

Два значими новопостроени обекта в Ямболско – строителен хипермаркет АВС и логистичен център Кабиле са е сред номинираните сгради в Националния конкурс „Сграда на годината“, става ясно от сайта на конкурса. В раздел „Производствени, логистични и търговски сгради“ се съревновават и двата обекта заедно с още 5 новопостроени сгради. И ако логистичен център Кабиле все пак е инвестиция на компания, част от международна верига, каквато е Лидл България, то строителен хипермаркет АВС е инвестиция на изцяло ямболската фирма „АВС инженеринг-Н“ ООД и е част от нея.

F_8e4b0fce914d5e4fcb267a4cc114a0b7Логистичен център Кабиле кандидатства и в още един раздел – „Зелени сгради“. В този случай конкуренцията е от още две сгради.

Гласуването е от 1 до 10 декември на сайта http://buildingoftheyear.bg/bg/. Награждаването ще бъде на 14 декември.

Учреден през 2002 година, Националният конкурс „Сграда на годината“ е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през съответната година.

Националният конкурс “Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на браншовите организации в областите на проектирането и строителството – КСБ, КАБ, САБ, КИИП.

About the Author :