Страхотно шоу направиха агитките на „Ямбол” и „Академик Бултекс”

DSC03344„Не съм чувал някой отбор да е имал лесен мач в зала „Диана”, това заяви преди мача с „Ямбол” треньорът на пловдивския клуб Асен Николов.

До началото на последната четвърт думите изглеждаха дежурна куртоазия към домакините, номер, който почти всеки наставник прилага спрямо противника си. В зала „Диана” обаче наистина е много трудно да си заминеш с победа, без да се изпотиш максимално, и петъчният сблъсък го доказа за пореден път.

В голямото шоу огромен принос имаха агитките на двата клуба, от града на тепетата бе дошла яка полудетска агитка, която не спря да работи през целия двубой. Домакините, които са патент сред агитките в България, продъниха тъпаните и гърлата си, за да извадят капитана Говедаров и съотборниците му от мъртвата хватка на противника, който има трима американци и един сърбин в редиците си и съответно бюджет в пъти по-висок от този с който  разполага „Ямбол”.

Когато почна мощната атака на домакините и пасивът им бе сведен само до 2 точки, вече нямаше агитка в зала „Диана”, защото всички ямболлии изпълняваха тази роля. С „Българи-юнаци!” тласкаха напред своите зрителите , а незнайно защо многократно бе скандирано и името на Тити Папазов.

Треньорът на гостите Асен Николов се наложи да подскача доста край линията , когато тимът му тръгна към дъното, непривично емоционален бе и наставникът на „Ямбол” Петър Петров. Въпреки високия градус на страстите, до инциденти не се стигна, а в редовния сезон „Академик Бултекс” постигна трета победа над жълто-сините, с които е възможно да бере ядове  и в плейофите.

About the Author :

Leave a reply