Страхотна игра на Алан Арнет в зала „Балкансканстрой”

Alan_ArnettФеноменални показатели постигна при гостуването в Плевен американският гард на „Ямбол” Алан Арнет. Дошлият през лятото 196 сантиметров баскетболист вкара 13 от 14 опита при стрелбата за две точки, както и един от един наказателен удар, като бе почти стопроцентов в изстрелите си. Освен гросмайсторските точки, игралият през миналия сезон в Уругвай гард даде 6 асистенции, за първи път толкова много завършващи подавания откакто е с екипа на „Ямбол”, а спечели и 7 борби.

Страхотната серия на Арнет го е оставила на терена и най-дълго от ямболските състезатели – той има на паркета 39 минути.

Всичко това донесе признанието за най-полезен играч на терена в зала „Балканстрой” с рядко срещащите се 39 пункта, които почти сигурно ще го направят баскетболист на кръга. Алан Арнет е роден на 3 януари 1991 година и се намира в чудесна баскетболна възраст. Вероятно американецът ще посрещне 27-ия рожден ден в България, тъй като няма пауза в елитното ни първенство и на 13 януари жълто-сините гостуват в София на „Левски 2014”.

Алан Арнет е роден в Кокомо, щата Индиана, левичар е и притежава страхотен отскок, който му позволява да забива без никакви проблеми. Той е стартов играч за „Ямбол”, за разлика от другия американец, Брайкъс Перин, който обикновено влиза като смяна. Нито един от американците не се оказа плеймейкър, какъвто всъщност търсеше треньорът Иван Чолаков, затова и капитанът Говедаров се налага да изпълнява често ролята на гард-организатор. 37-годишният Станислав изигра 35 минути в Плевен, като също постигна много висок коефициент на полезно действие- плюс 23 пункта.

About the Author :