Странни държави

Borko_poslИма странни, особени държави, по света. Като Исландия, например, в която появата на информации за съпритежание на офшорна компания на премиера Гунлаусон доведе до масови протести сред хората. И исландският министър-председател си подаде оставката. Е, и той, подобно на повечето политици опита номер, искайки от президента на страната предсрочни избори, но тая песен не мина. У нас , а с времето видяхме, че и в държави от „стара” Европа, тази, която ни учи на демокрация, се краде на поразия. В България дори вече е обидно, ако не потопиш лактите в кацата с меда. Ако не си сторил това, си пълен идиот.

Не е въпросът до тая или оная партия, в този мач всички партии играят с огромна охота. Видяхме, при случая с Корпоративна търговска банка, и Иван Костов как лъсна по бели гащи в далавери. Вегетарианците също имат вълчи апетит към парите.
А защо все още има държави, като тая Исландия, където по късата процедура изхвърлят мошениците от властта е действително странно. Но надали там ще коригират скоро „грешния” си манталитет.
Или е въпрос на още малко време и там да влязат в правилния коловоз?

Борислав Ненов

About the Author :