Стралджа спечели мега дербито срещу „Червена звезда”

футбол-регионТимът на Стралджа спечели дербито на върха в „А” областната група, като надигра с 0:1 „Червена звезда”/Каменец/. Това бе и супер дерби в община Стралджа, тъй като село Каменец е именно в тази административен регион.

Футболистите на Каменец пропуснаха много важни три точки в битката за първото място, ако бяха победили, те щяха да са еднолично на върха и с аванс от точка пред съперниците си.

Докато звездашите губеха, тимът на Межда спечели служебно с 3:0 над Болярово и оглави класирането три кръга преди края на надпреварата.

„Искра” /Симеоново/ също спечели служебно от прекратилия участието си преди старта на пролетния полусезон тим на Крумово. Така на върха след 19 кръг е Межда с 42 точки, следван от Каменец с 40, но той има мач повече. Симеоново е трети с 38 точки, с мач по-малко.

Въпреки изключително важната победа като гост на „Червена звезда”, тимът на Стралджа продължава да е едва на четвърто място с 36 точки и мач по-малко.

В опашкарското дерби Зимница би с 3:1 последния в таблицата „Изгрев” /Меден кладенец/, който е едва със 7 точки и почти сигурно отпада от „А” областна група. Предпоследен с 10 точки е „Тракиец” от Кукорево, той почиваше в този кръг.

 

 

About the Author :

Leave a reply