Стралджа получи нов пожарен автомобил

DSC03985aНов специализиран пожарен автомобил ”Рено Мидлум” получи Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Стралджа. Ключовете на новия автомобил предаде на началника на службата заместник-министъра на вътрешните работи Васил Маринов, който дойде за събитието в Стралджа заедно с директора на Националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов. Гости бяха и народният представител Атанас Мерджанов и областният управител Николай Пенев. Цялата служба „Пожарна безопасност и защита на населението” на Стралджа беше строена пред общината и посрещна гостите.

Кметът на община Стралджа Митко Андонов посрещна гостите и благодари за съдействието за това тяхната пожарна служба да се оборудва и окомплектова, за да гарантира в още по-голяма степен сигурността и безопасността на хората.

DSC03986aСтралджа не е забравена община, правителството отчита всички онези особености, които са характерни за нормалното функциониране на общината затова предостави новия модерен и добре оборудван пожарен автомобил, каза народният представител Атанас Мерджанов.

DSC03995aГлавен комисар Николай Николов обясни, че автомобилът струва 450 000 лв., той е част от тенденцията да се инвестира и в защитата на населението в по-малките населени места, а не само в големите градове. Той допълни, че ако този автомобил е бил в наличност при зверската катастрофа на ТИР-овете на пътя Петолъчката – Котел, е можело пожарната да стигне по-рано и да помогне за потушаване на пожара и за изваждането на шофьорите, защото той има и възможност за рязане, нещо което старите пожарни коли нямат.

About the Author :