Стралджа подписва договор за ремонт на улици

DSC00313ьВъв връзка с  финансиране на проект „Реконструкция и подобряване на улици в Стралджа и Зимница” по Проект за развитие на регионите на българското правителство в Стралджа кметът на общината Митко Андонов и представителят на  фирмата – изпълнител „Технострой ЕООД” Ямбол  подписаха договор за изпълнение на строителните работи. Това е единият от общо трите проекта, които община Стралджа ще реализира със средства по Публична инвестиционна програма на министерство на финансите като общата стойност е близо 1 млн.лв. Останалите два проекта  са за започналото вече изграждане на Кооперативен пазар в Стралджа и още един за възстановяване на улична мрежа в села от общината.

Проектът за реконструкция и подобряване на улиците включва ремонт на ул.”Свобода”, „П.Яворов” и „Вълкана Стоянова” в Стралджа като ул.”Свобода в едната си част ще бъде изцяло наново изградена. В Зимница предстои ремонтиране на ½ от ул.”Хан Аспарух”/ от сградата на  Здравна служба до кметството/, включващо подмяна на бордюри и настилка по цялото платно. По нарочно разпореждане на г-н Андонов предстои изготвянето на допълнителна сметка със собствени бюджетни средства да се подмени и водопровода  по тази улица. Целта е да не се налага излишно разкопаване на новата настилка за отстраняване на евентуални аварии по водопровода.

Общата стойност на проекта за обновлението на улиците в Стралджа и Зимница е  335 947 лв.   Изпълнението на предвидените дейности  ще стане в съкратени срокове,само в рамките на един месец.

 

About the Author :