Стралджа направи първа копка по проект за реконструкция на водопроводна мрежа и път

IMG_3711Кметът на община Стралджа Митко Андонов и Валери Стоянов, представител на фирмата- изпълнител,  направиха първа копка за начало  на строителните дейности на проект по Програмата за развитие на селските райони „Реконструкция на водопроводна мрежа във Воденичане и рехабилитация на общински пътища Стралджа – Атолово и Воденичане – Джинот”. Инвестицията   в размер на над 5 млн.лв.   ще осигури  рехабилитация на 7,6 км общинска пътна мрежа в отсечките  Стралджа-Атолово и Воденичане – Джинот както  и реконструкция на 3 км. вътрешен водопровод – Воденичане.

DSC02898За реализацията имат принос всички от екипа по подготовка  на проекта, специалистите от отдел ТСУ,  финансистите, към които г-н Андонов поднесе своите поздравления. Към фирмата изпълнител на обекта  „ТОРКРЕТ ЕООД” Бургас и фирмата, която ще осъществява строителния надзор „ СТРОЙЕКСПЕРТКОНТРОЛ – ВЕРИНГЕР” София, г-н Андонов изрази всеобщите надежди за една сериозна, качествена и срочна работа. Очакванията са  обектът да бъде завършен в срок ,  а откриването през лятото да донесе радост за населението на Стралджа и селата Атолово, Джинот, Воденичане, които пряко ще се възползват от направените подобрения.

IMG_3710„Резултатът от изпълнението на този най-мащабен  за общината проект ще допринесе за подобряване на селищната среда, за по-добра транспортна връзка, за качествено и надеждно придвижване на хората”, каза г-н Андонов след което добави:.  „За мен е удоволствие да направим първата копка в началото на годината и така да дадем старт и на други подобни  строителни дейности на територията на общината!”

DSC02888По стара народна традиция г-н Андонов ливна с менчето вода за спорна работа и веднага след това заедно  с Валери Стоянов, представител на фирмата- изпълнител, направиха първата копка. Под ръкоплясканията на присъстващите г-н Андонов пожела „Хаирлия да е !” и разби бутилка шампанско в багера.

 

DSC02883IMG_3714

About the Author :