Стралджа завоюва трето място в национално състезание по безопасност на движението

11281555_1037307092963294_950732598_oОтборът  на  СОУ ”П.Яворов”, който представи област Ямбол в Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”,  проведена в Челопеч от 12 до 14 май,  се завърна с Купа за завоюваното трето място и самочувствието на отличници.  Успехът идва след отлично представяне на отбора на училищния и областен кръг от състезанието.

Водени от опитния педагог Георги Митев, възпитаниците на най-голямото общинско училище,  доказаха сериозни знания и опит. Както в решаването на листовка  така и във викторината отборът на капитана Ивайло Николаев се справи много добре. Без затруднения  минаха през теста за установяване на повреда  и сглобяване на пъзел с пътен знак.

11281827_1037306956296641_1591132213_oБез конкуренция беше представянето им в ситуация за оказване   на долекарска помощ, където по-добри от стралджанските участници не се намериха. Отборът  постигна максимума от 10 точки за което, след завръщането си у дома,  поднесоха специални благодарности на медицинските сестри в училището Мария Мартинова и Валя Ангелова, осигурили добрата подготовка.

По време на състезанието учениците от СОУ”П.Яворов” Стралджа показаха завидно висок дух, амбиции и  желание за победа. Според журито и публиката децата имат потенциал за първото място така , че за следващото издание на викторината респекта към тях ще бъде заслужен.

DSC04279Националната ученическа викторина  се провежда от МОН, МВР, НДД, Главна дирекция „Национална полиция”- отдел „Пътна полиция”, СБА със съдействието и подкрепата на Национално движение по приложно колоездене, „Младежта за безопасността на движение”, Асоциация „Безопасност на движението за децата и младежите”, БЧК и др.

Основната цел е изграждане на умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя.

About the Author :