Стралджанските социалисти първи посрещнаха Корнелия Нинова в Ямболска област

DSC01636Стралджанските социалисти първи посрещнаха лидера на БСП Корнелия Нинова при посещението й в Ямболска област.

Тя пристигна в 9,30 ч. в Стралджа, не пропусна да се здрависа с всеки, да чуе болката му. Как да живеем с тези пенсии от 200 лв., трябват повече работни места, това бяха основните проблеми, които успяха да споделят набързо хората, а други искаха само д я поздравят и да й кажат, че й вярват и се надяват да успее.

DSC01641В Стралджа дойдоха и представителят на Изпълнителното бюро на Националния съвет, отговарящ за Ямболска област Атанас Зафиров, народните представители Кристиан Вигенин и Николай Пенев.

Всички се включиха в тържеството за отбелязване на 9 септември в парк „Младост“. В речта си председателят на БСП – Стралджа Мария Толева очерта значението на историческата дата и приноса и дейността на стралджанските партизани в антифашистката борба.

DSC01647Едно модерно и съвременно общество не може да се гради върху омразата, а върху истината и затова сме тук да я кажем на висок глас, заяви Корнелия Нинова. Тя припомни думите на акад. Георги Марков, че историята е ДНК-то на народа и политиците не могат да го променят. Ние сме тук да помним и почитаме онзи българи и руски войни, които имаха идеал и са загинали за него, каза още лидерът на БСП.

DSC01649Политиците дават различни оценки за периода след 9 септември – през 2010 г. Бойко Борисов заяви, че ще бъдат успешно правителство, ако построят една стотна от построеното тогава и постигнат такъв икономически растеж, а сега неговата партия заклейми в парламента БСП и периода като човеконенавистен и разрушителен. Срещу това политическо късогледство и срещу тази политическа омраза има само едно лекарство и това е мъдростта на народа, който няма да позволи на никого да подмени ДНК-то му, завърши речта си Корнелия Нинова.

След това бяха поднесени венци и цветя пред паметника на партизаните. Визитата на Корнелия Нинова продължава в Елхово, Болярово, Веселиново и Ямбол.

DSC01655DSC01662 DSC01667 DSC01678DSC01674DSC01679 DSC01680 DSC01685DSC01691 DSC01696

About the Author :