Стралджанските социалисти залагат на Корнелия Нинова за лидер на БСП

???????????????????????????????От общо 96 делегати на общинската конференция на БСП Стралджа, 71 избраха Корнелия Нинова да бъде фаворит на предстоящия конгрес и да оглави новото ръководство на левицата.  След нея с 57 гласа е Михаил Миков, за Драгомир Стойнев гласуваха 53, а Атанас Мерджанов получи подкрепата на 48 от делегатите.

В търсене формулата на успеха, преди избора, Мария Толева, председател на общинската организация на БСП, направи презентация с анализ на резултатите от вота за ЕП, мястото на стралджанската организация, ситуацията в партията след оставката на Сергей Станишев и политическите процеси в страната. На вниманието на социалистите бяха представени  биографиите на кандидатите за лидер на БСП.

DSC00766„Всички заедно днес пишем новата история на партията. Ние, делегатите на партийния конгрес, ще изпълним вашата воля. Ще гласуваме за кандидатите, които получат доверие тук”, подчерта Мария Толева. В пространствено изказване кметът на общината Митко Андонов изрази необходимостта от едно сериозно премисляне качествата на всеки от кандидатите и възможностите да се справят с предстоящите задачи на партията. Гостът Кирчо Карагьозов, народен представител, обърна внимание на трудните условия, при които работи парламентът и необходимостта от избор на най-достойния лидер, който  ще направи нужните промени и обновлението в партията, за да успее да постигне максимално добри резултати на предстоящите парламентарни избори.

DSC00780В крайна сметка тайният избор определи фаворитите на стралджанската партийна организация – Корнелия Нинова, Михаил Миков, Драгомир Стойнев, Атанас Мерджанов.

About the Author :