„Стралджанска“ е любимата марка ракия на българина

Ямбол, 25.02.2021 г.

„Стралджанска“ ракия на „Вила Ямбол“ се нареди сред призьорите в тазгодишното издание на конкурса „Златната изба“. Онлайн гласуване я определи за любимата марка ракия на българина. Тя се състезава с други 40 алкохолни напитки.

Конкурсът се организира от сайта exporter.bg под патронажа на Министерство на икономиката. Наградата от името на компанията-производител получи изпълнителният директор Красимир Аврамов. Специалната статуетка му бе връчена от председателя на Националния статистически институт (НСИ) Сергей Цветарски.

„Благодарим на всички, които ни подкрепиха в конкурса и дадоха гласа си за „Стралджанска“. За нас като изба с дългогодишни традиции е чест и признание да получим тази награда. Щастливи сме, че консуматорът припознава „Стралджанска“ като една висококачествена, любима марка ракия.“, сподели шефът на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов след награждаването.  Той разказа още, че „Стралджанска“ е пусната на пазара през 1982 година като така става първата бутилирана мускатова ракия. И ако в миналото да се сдобиеш с едно шише от нея е било трудно начинание, днес консуматорите й са почти по равно разпределени мъже-жени, живеещи в големите градове, с високи доходи и висше образование. Те се определят като успешни хора, за които консумацията на ракия е удоволствие, а не рутина.

Марката „Стралджанска“ е сред лидерите в категорията на премиалните ракии у нас. Рецептата й е семейна и се е предавала от уста на уста в региона на Стралджа. Интересен факт, свързан с нейното производство е, че „Вила Ямбол“ е една от малкото изби със собствено звено за производство на бъчви. За бъчвите за ракия се използва предимно български дъб. Именно качествената дървесина обогатява и формира финалните нюанси в аромата и вкуса на „Стралджанска“, а ракията се прави от изцяло собствени лозови масиви от сортовете Мускат Отонел и Тамянка.  Красимир Аврамов благодари специално на екипа от „Вила Ямбол“, които с постоянните си усилия гарантират високото качество на напитката.

About the Author :

Leave a reply