„Стралджа”е като „Челси” спрямо „Тунджа 1915”

IMG_7634AДокато другите отбори от Югоизточната „В” група навъртяха дузина от контролни мачове, „Тунджа 1915” дори не е започнал тренировки за пролетния полусезон.
Не че някой очаква тимът да направи чудеса през втория дял, но ако така вървят нещата, той може да остане и след новака ОФК „Стралджа” в крайното класиране и да рита догодина н селската група.
Като подарък за стогодишнината от появата на футболната игра в града ни.
Версиите, че Добрин Парашкевов, бивш вратар на „Тунджа” от близкото минало, е готов да поеме президентския пост, се оказаха нереални.Добрин не се е дистанцирал от спорта, но явно си дава сметка, че издръжката на клуба не е лесна работа. Макар че аз така и не разбрах колко пари са дадени за състезателите през отминалия есенен полусезон.
Момчетата твърдят, че почти никой от тях не е получил нищо-нито като премии, нито като заплати. С актива от 10 точки, който постигнаха през първия етап, всъщност за премии е сложно да се говори, но не може да се иска от тях да тренират и да играят само заради тръпката. Още повече, че те не са на 16 години и имат нормалните за по-възрастни хора потребности.
Междувременно, упорито върви идеята юношите старша възраст да спрат участието си в съответното първенство и да бъдат пратени по селските отбори. Ако това е вярно, безпътицата в „Тунджа 1915” е пълна. Президентът Илиев обяви пред „Делник” преди много време, че акцентът в неговата работа ще падне върху стабилизиране на детско-юношеската школа. Ако прекратяване на участието на юношите старша възраст в нормалното за тях първенство, е стабилизиране, нещо не е в нормалните рамки..
Общото събрание така и не се проведе, изненадващо наскоро Илиев обяви, че се връща към изпълнението на функциите си, като ще иска среща с кмета и ще тръгне да търси пари от фирма на фирма.
Депутатът Иван Чолаков бил обещал подкрепа. Ако е така, той вероятно е намерил градоначалника, който много рядко приема простосмъртни в кабинета си, а и постоянно е улисан да влиза от една съдебна зала в друга.
Първият полусезон „Тунджа 1915” изигра с ямболски младоци, с някои изключения. Въпреки дадения им шанс, нашите не показаха, че могат да спорят за нещо повече от място в дъното на таблицата.
Ако сме реалисти обаче, такъв трябва да е бъдещият път на ямболския мъжки футбол-ямболски възпитаници, на които да се създадат все пак що годе прилични условия за подготовка и за заплащане.
Защото по тая линия сега „Стралджа” изглежда като „Челси”…

About the Author :