Стоян Петков облече зеления екип на „Балкан”, искаха го още два клуба

DSC00779Тежкото крило на баскетболния „Ямбол” Стоян Петков подписа договор с „Балкан” срещу много по-висока заплата, отколкото получаваше край Тунджа. Още два клуба искаха в редиците си Калкана, въпреки че той е на 30 години. При Петков имаше възходящо развитие с всеки изминал сезон – още през 2008 година той хвана окото на Иван Чолаков и бе привлечен в „Ямбол” от съседния „Сливен”. При жълто-сините  Петков изигра седем сезона, като методично се превръщаше във възлова фигура. Въпреки че е висок само 200 см, Стоян многократно игра с успех срещу най-скъпите чуждестранни центрове и тежки крила. Външно играта му не блести, но Калкана върши страшно много черна работа.Той обаче може да вкара кошове и от тройката, комбинативен е, има и добра техника.

„Умирай трудно” подхожда точно на спортния му манталитет, а такива баскетболисти са нужни на всеки отбор. Плюс още един факт – Стоян Петков е изключително скромен и етичен, качество, което явно също е оценено и от „Балкан”, и от другите клубове, отправили му оферти в последните седмици.

Защо ръководството на „Ямбол” не задържа крилото, засега е неясно, но в близките дни вероятно това ще бъде обяснено на феновете.

В последния сезон с екипа на клуба ни Петков покачи още нивото си на игра и записа средно по 10.6 точки, 5.9 борби и 1.2 отнети топки.

About the Author :