Стефка Въжарова на възлова длъжност във Висшия адвокатски съвет

въжароваЯмболският адвокат Стефка Въжарова от миналия петък е на възлова длъжност във Висшия адвокатски съвет. Чаровната дама, която оглавяваше при създаването й в града ни партия „Движение 21”, вече е говорител на ръководния орган на адвокатите в България.

За втори мандат негов председател е Ралица Негенцова, станала популярна преди години като говорител на Централната избирателна комисия, тя е внучка на класика Ран Босилек.

За нейни заместници бяха избрани Людмил Рангелов и Атанас Стоянов. Освен това беше определено кои членове на съвета за взаимоотношенията с кои колегии от страната ще отговарят. Негенцова, Христо Христов и Стефан Ботев поемат Софийската адвокатска колегия. Людмил Рангелов ще държи връзка с колегите си от Силистра, Шумен и Русе, а другият зам.-председател Атанас Стоянов с тези от Пловдив, Стара Загора и Сливен. Главният секретар Въжарова поема Ямбол.

Стефка Въжарова е родом от село Турия, Казанлъшко, родното място на великия писател Чудомир.Съдбата я праща в Ямбол, където създава семейство и две деца – дъщеря и син. Новият главен секретар на Висшия адвокатски съвет се увлича от планинарството и от пътуването до красиви места както в страната ни, така и по далечни маршрути.

Въжарова бе дълго време председател на ямболската Адвокатска колегия, на този пост я наследи Георги Георгиев.

About the Author :

Leave a reply