Стефан Личев: Обичайте Ямбол, както обичате родителите си, той заслужава вашата любов.

DSC08305Обичайте Ямбол, както обичате родителите си, той заслужава вашата любов, такова послание отправи Стефан Личев при получаване на голямата награда на Ямбол по време на тържествената сесия на Общински съвет – Ямбол за празника на града.

Той благодари за наградата и сподели: „Аз не съм роден в Ямбол, но съм от Ямбол, защото от 1976 г. съм дошъл тук и останах завинаги. Ямбол е един прекрасен, многовековен град. Като си помислим, тук през вековете са живели милиони хора – траки, славяни, гърци, турци, роми, евреи и, разбира се, най-много българи. За мен това е огромна чест да получа наградата на този град. Един град за разлика от нас хората не остарява с годините, той започва да остарява, когато неговите граждани спрат да го обичат. Ямболлии обичат своя град и с всяка година той става все по-хубав, по-красив и по-добър за живеене. Може би най-добрият пример е моята фамилия – моите деца, моите внуци. Те могат да живеят навсякъде в България, бих казал и в целия свят, но те твърдо живеят само в Ямбол и искат да си останат тук. Пожелавам на всички да обичат Ямбол”.

Голямата награда на Ямбол му се присъжда за значителен принос в развитието на града и за обогатяване на духовния и културния живот на Ямбол. Конкретен повод е дарителският му жест за предоставяне на орган за Културно-информационен център „Безистен“, което даде добавена стойност към музикалните събития в града и допринесе за утвърждаването на Безистена като ново средище на концертния живот в Ямбол.

About the Author :

1 Comment to “Стефан Личев: Обичайте Ямбол, както обичате родителите си, той заслужава вашата любов.”
  • ТУНДЖАНЕЦ
    June 17, 2019 - Reply

    Браво г-н Личев. Вие и вашата фамилия,сте истински ямболци !!! Това да помогнете на музикалния живот на ЯМБОЛ,е велико дело. То ще остане като жест и средства дадени от сърце. Макар и да не сте роден в ЯМБОЛ,Вие сте по-ямболец от някои,които родени в него,не го зачитат. Чест ви прави,че сте възпитали деца и внуци,да обичат ЯМБОЛ и да живеят в него Нека всеки вземе пример отВас,как да възпитаваме поколението си към местен патриотизъм,което ще направи градът ни по -голям и богат. Да пребъде нашиятЯМБОЛ!!!

Leave a reply