Стефан Качаков отново в галерия „СТОЙЧЕВ“

IMG_1489aНа 17 септември 2014 г. в 18.30 ч. галерия “Стойчев” кани почитателите на изобразителното изкуство да видят поредната живописна изложба на известния ямболски художник Стефан Качаков.
Художникът Стефан Качаков ни представя в настоящата си изложба, (която можем да наречем образно „симбиоза“), резултата на творческите си идеи. Живописните платна обединяват в себе си идеята и материята, фантазното и реалното, и ни пренасят в един свят, колкото имагинерен и интимен, толкова познат и достъпен за сетивата ни. В смелите композиционни решения на художника не виждаме гонещи се антагонистични крайности, а съчетаване на геометрични символи с пленителната простота на реализма. Този търсен от художника ефект ни напомня, че зад всичко материално и обозримо стои идея и дълбока символика.

IMG_1487aСтефан Иванов Качаков e роден в гр. Ямбол през 1958 г.

Завършил е художествена гимназия – гр.Казанлък и висше образование във ВТУ ”Св.Св.Кирил и Методий” през 1984г. – специалност изобразително изкуство и естетика. Работи в областта на живописта, приложната графика и стенописа.
Участва редовно в национални и регионални изложби. Член е на СБХ. Негови творби са притежание на частни колекции и галерии в България, Европа, САЩ и Канада.

 

 

IMG_1485aIMG_1483a

About the Author :