Стефан Караджово се сдоби със зала за фитнес

4267Денят 27 септември 2018 година беше радостен за жителите на героичното и красиво село Стефан Караджово. А особено за младите хора, както и за подрастващите – учениците, които се обучават там (местните и от околните селища, където училищата отдавна на функционират). В едно от помещенията на масивното читалище „Стефан Караджа“ вече е оборудвана зала за фитнес, открита тържествено в този ден от кмета на община Болярово Христо Христов.

Той поздрави присъстващите с поредната придобивка за селото, изтъквайки ангажираността на общинската власт и на Общински съвет- Болярово към хармоничното развитие на младите хора в района. А всяка спортна база подпомага в здравословен и емоционален аспект битието на младежта; осигурява ползотворно прекарване на свободното време.

А присъстващият млад спортен деятел Георги Ставрев направи ценна демонстрация на четирите фитнес уреда, помещаващи се в новооткритата зала. Те несъмнено ще осигуряват занапред системна възможност за физическото закаляване на подрастващите – незаменими средства за здравословно ежедневие!

Присъстващият на тържественото събитие Димитър Димитров, кметски наместник на село Камен връх, сподели с представителя на редакционния екип своето задоволство и лична удовлетвореност от постигнатата придобивка. Той е все още млад, енергичен мъж и разбира важността на спортните уреди за младите хора, които не са малко. Не скри и възторга си от удържаната дума на общинското ръководство относно подобряване на спортната база в родното място на Караджата, чийто монумент се извисява в центъра на селото – величава емблема на подвига. И на признателната незабрава от поколенията, съградили както недалечното минало, така и динамичното настояще на неговото и тяхното обичано село.

4260 42601 42696 42516187_2214510998785218_7265670890447175680_n

Бинка Величкова

 

About the Author :