Старши треньорът на „Тунджа 1915” Росен Петров: ”Времето ни притиска”

PIC_0700Младият специалист Росен Петров, който пое преди броени дни отбора на Ямбол, си дава ясна сметка, че няма да е лесно в началото на първенството в Югоизточната „В” група. „Времето ни притиска”, заяви пред „Делник” наставникът на ФК „Тунджа 1915”, без обаче да е обхванат от паника. Той просто гледа реалистично на нещата.

А те се знаят и от повечето привърженици на футболния ни тим-до скоро нямаше никакво финансиране на клуба и той бе пред отказване от участие в новия шампионат на трета дивизия. В последния момент Жельо Петков обяви, че ще спонсорира отбора и бе хванат последния влак за Югоизточната „В” група, иначе тимът отиваше да рита в селската група.

Ако изобщо имаше с какви футболисти да направи това.

Липсата на нормална подготовка новият старши треньор се опитва да навакса с няколко контроли, както и с добра селекция. На стадион „Тунджа” той разполага с 23 състезатели, 17 от тях са по-опитни футболисти, шестима са още юноши.

Дотук „Тунджа 1915” разби в контролните мачове ОФК „Елхово” с 0:4 и „Сливен” с 1:6, но това не дава успокоение за започващия тази събота шампионат на „В” група.

„Първите три кръга ще са трудни”, казва старши треньорът Росен Петров. Нашите тръгват като гости в Казанлък, а „Розова долина” се ръководи от треньор като Ангел Станков. Следва домакинство на „Загорец”, сведенията са, че в Нова Загора има добра селекция. В третия кръг ямболският тим излиза в Асеновград, където винаги се играе много трудно.

Новият треньор на ямболския състав е на 40 години, роден е в нашия град, но е юноша на Елхово, както и на пловдивския „Локомотив”. Живее в Елхово. Там той бе треньор и на юношите, и на мъжете, но има сериозен стаж и в „Сливен”. В града под Сините камъни Росен Петров е водил юношите старша възраст, а после и дублиращия тим на „войводите”. Две години е бил и помощник-треньор на мъжкия състав на „Сливен”.

Негови възпитаници са Симеон Райков, Иван Коканов и Димо Бакалов, все момчета, намерили добра реализация в елитния български футбол.

Старши треньорът на „Тунджа 1915” е благодарен за оказаното му доверие от страна на спонсора Жельо Петков да води тима на Ямбол. Специалистът има на разположение състезатели с не малък опит като Станимир Димитров, Динко Дерменджиев, Александър Андонов, Йордан Николов, Свилен Сашев, Николай Дичев, Георги Христов. В края на месеца към отбора ще се присъедини и нападателят Георги Гончев.

На линия е изключително опитният Николай Вълев, родом от Ямбол, имащ стаж в елитната дивизия, който вкара четири гола в двете контроли.

„Тунджа 1915” тренира здраво за първия мач тази събота, а привържениците на клуба наистина трябва да поизчакат, за да се избистри състава, тъй като селекцията бе правена на абордаж и е нужно време.

Всички искат добри резултати, но трябва и реализъм, защото нито бюджетът на клуба е огромен, нито отбор се прави от въздуха.

Борислав Ненов

About the Author :