Стартира конкурсът за млади художници и литератори „Да опазим планетата чиста“

saglasie2До 10 април младите художници и литератори могат да изпращат своите творби за конкурса „Да опазим планетата чиста“, посветен на Деня на Земята, съобщават от НЧ „Съгласие-1862“ в Ямбол. Конкурсът е инициатива на читалището и е подкрепен от Община Ямбол, Община „Тунджа” и Училища „Европа”-Ямбол. Насочен е към всички индивидуални участници от читалища, ЦРД, ЦДГ, училища, студия, клубове, школи и др. Темата е свободна, но трябва да отговаря на мотото на конкурса.

Кандидатите могат да участват в двата раздела – изобразително изкуство и литература, с по едно авторско произведение. За раздела „Изобразителното изкуство“ могат да се изпращат творби, при които са използвани всички видове техники върху картон. Форматът на рисунките трябва да е: минимален 21/30см, максимален 35/50см. В раздел „Литература” се участва с приказка, кратък разказ, есе, стихотворение. Обемът на литературните творби трябва да е до три страници. На гърба на творбата младите хора трябва да са посочили: име и фамилия на участника, институция, клас, телефон.

В двата раздела кандидатите ще бъдат разделени в три  групи: І възрастова група – до ІV клас; ІІ възрастова група – от V до VІІІ клас; ІІІ възрастова група – от ІХ до ХІІ клас.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 19 април от 17 часа в НЧ „Съгласие-1862“. Ще бъдат връчени награди за 1, 2 и 3 място и в двата раздела на конкурса за определените в регламента възрастови групи.

Специалната награда на Училища „Европа”-Ямбол е годишна стипендия за обучение по английски /немски/ език.

Адресът за подаване на творбите: е гр. Ямбол, ул. „Г.С.Раковски” №20, НЧ „Съгласие 1862” – за Конкурса за млади художници и литератори „Да опазим планетата чиста”; е-mail: [email protected]

About the Author :

Leave a reply