Стартира дългоочакван ремонт на път в община Болярово

chelen1Дългоочакваният ремонт на третокласен път (път III – 5308 – разклон Поляна – Стефан Караджово – Кошудере) започна на 22 ноември 2017 г.Това стана факт, благодарение на непрестанното настояване на общинското ръководство и лично със съдействието и по решение на премиера на Републиката Бойко Борисов. Специални благодарности общинският кмет Христо Христов изказва както на министър-председателя, така и на председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

Ремонтът стартира в отсечката от разклон Камен връх до село Стефан Караджово. Фирмата, която ще го извърши, е „Технострой инженеринг 99“- Ямбол и се очаква рехабилитацията да приключи до края на годината. Цялостния ремонт на пътя, т.е. и в отрязъка от Стефан Караджово до Кошудере, по предварителни разчети трябва да бъде финализиран до август 2018 г.

chelen2Откакто е направен този път, досега той никога не е бил основно ремонтиран, информират от местната администрация. През годините са били правени единствено временни кърпежи с краткотраен ефект.

За извършването на основна рехабилитация на този път през годините е настоявано нееднократно от местната власт, общинското ръководство е изпращало писмени сигнали и молби до Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерски съвет, Областна администрация – Ямбол. Винаги е имало уверение, че той ще бъде включен за цялостна рехабилитация на по-следващ етап. Радващ за всички жители на региона и пътуващи през него е, че този момент настъпи и ремонтът стартира.

1 2

About the Author :