Стартираха Тунджанските литературни дни

1Начало на  традиционните Тунджански литературни дни – част от проявите, посветени на Деня на община „Тунджа” – 22 април – Международен ден на земята даде срещата с Иванка Тонева и Илко Капелев в с. Овчи кладенец, община „Тунджа“.

 

2Тенко Тенев – председател на Дружество на писателите, гр. Ямбол, представи пред присъстващите последната книга на Илко Капелев „Постскриптум. Убежище за роман“. Интерес предизвика и новата стихосбирка на поетесата Иванка Тонева „На кръстопът в средата“,  представена от Димитър Бечев, директор на Регионална библиотека  „Г. С. Раковски” – Ямбол, който е и редактор на книгата.

3За поредна година жителите на село Овчи кладенец имаха възможност да се насладят на избрани моменти от творбите на Иванка Тонева и Илко Капелев и да споделят с тях своите впечатления.

С вълнение и уважение към участниците в срещата се обърна и Динко Динев – кмет на с. Овчи кладенец. В края на хубавата литературна вечер те получиха поздравителни адреси от името на името на кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев.

4

About the Author :