Сръбският треньор на „Ямбол” бил уволнен

нинославВчера се разбра и точната причина за смяната на сръбския треньор на баскетболния „Ямбол” Нинослав Марянович. От Управителния съвет на БК „Тунджа” съобщиха за „Неделник”, че наставникът е уволнен заради създаване на лоша атмосфера в отбора и заради слабото представяне на „Ямбол” от началото на първенството.

Първата причина, лошата атмосфера в тима, сякаш е водеща за решението на УС – и сръбските баскетболисти, и българските, били категорични, че Марянович създава психически трудности за нормалното протичане на тренировъчния процес и за играта на състава.

Според „Неделник”, ситуацията поразително напомня за периода, в който начело на „Ямболгаз” бе украинският треньор Виталий Лебединцев. Тогава също отборът тръгна с много слаба игра и само след няколко кръга на бунт срещу Лебединцев се вдигнаха и доведените от него украински баскетболисти, и  нашите, сред които възлова фигура бе Димитър Ангелов, капитанът на „Ямболгаз”.

Кой точно ще води „Ямбол” след уволнението на Марянович, все още не е ясно. В мача с „Левски” на треньорския пулт бе депутатът Иван Чолаков, който е и член на Управителния съвет на баскетболния ни клуб, но е ясно, че той няма как да съчетава работата си в Народното събрание с ангажименти по воденето на тренировките и на мачовете.

About the Author :