Срокът за ремонт на продължението на ул. „Г. С. Раковски” е до края на годината, строителите искат да приключат в края на август

DSC00570Ямбол, 13.02. 2018 г.

Девет месеца е срокът за ремонтирането на продължението на ул. „Г. С. Раковски”, но строителите си поставят за цел да приключат до края на август.  Днес беше направена първата копка на ремонта, но обектът е ограден и строителите вече работят.

Изпълнител на проекта е Консорциум „Строй груп Ямбол”, но реално изпълнителите са същите, които извършваха ремонтните дейности на първата чест от ул. „Раковски” и вече имат опит.

DSC00582Изпълнителите на строителния и на авторския надзор са същите – „Пловдивинвест” АД и  „ЛСИ Любомир Семерджиев архитекти и инженери” ООД.

Ремонтът ще преповтори извършеното като дейности в първата част – изцяло нова настилка с бетоново легло отдолу, ново енергоефективно улично осветление, ще има сухи фонтани, кътове за отдих с пейки, зелени площи, нови дървесни и декоративни видове, изграждане на нова детска площадка.

Стойността на ремонта е 3 855 093,06 лв.

DSC00578Изпълнителят на строителството на ул. „Г. С. Раковски”  Господин Господинов разказа:

„Ще бъде извършена пълна реконструкция на улицата, това е втори етап. Проектът е почти идентичен с първия етап – оформяне на градинки, тръбна мрежа, бетонова настилка под плочките, отводняване по модерния начин с улеи, залесяването е изключително добро, в средата ще има фонтанчета, детска площадка ще има до блока и до стълбището към старата автогара.

DSC00600Срокът ни е 267 дни, но ние се гласим в края на август да ни няма, но всичко зависи от времето, защото през лятото при големи горещини се налагат други смени на работа. На нас като изпълнители ни е много по-ясно какво правим. Доставчиците са ясни, сега искаме да наблегнем на качеството на материалите, особено на водачите – минаваме не както бяха с арматура, ще бъдат с полипропиленови фибри, много по-здрави.

DSC00608При осветлението също имахме допусната грешка, но такъв беше детайлът, ние ги регулирахме вече, но тук ще се опитаме нещата да са по-добри”.

Строителите уверяват живеещите и работещите в района на ремонта, че ремонтните дейности ще бъдат така планирани, че да имат постоянен достъп до домовете и работата си.

About the Author :