Среща с жителите на село Попово

IMG_9747На 16 април 2019 година кметът на община Болярово Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков и главният експерт „ТСУ“ Васил  Палов посетиха село Попово, за да се срещнат с населението на селото и да чуят проблемите и въпросите им.

Пред съселяните си направи отчет за 2018 година кметът на село Попово Ангел Апостолов. Сред основните дейности той отбеляза: почистване на част от коритото на реката; подмяна на водопроводната тръба, която захранва Южната част на селото. Детска площадка се планира да се направи по проект чрез Местната инициативна група – Елхово-Болярово, който очаква одобрение. Това е много чакана дейност, защото в селото има много деца. От години, по тази причина, родителите настояват и да имат детска градина, но проектът до сега не е одобрен, въпреки че е кандидатствано няколко пъти по различни мерки.

Относно административна работа, г-н Апостолов сподели, че кметството разполага с необходимото компютърно оборудване е това улеснява работата по обслужване на хората. Единственият проблем е, че няма друг човек в кметството и е трудно да е повече сред хората, защото се налага да стои там. А когато е в отпуск, няма никой.

По отношение на опазване на обществения ред и сигурност, в селото определено има проблеми – битова престъпност. Бе правена среща по тази тема с представителите на ръководството на полицията (Елхово и Болярово), но лично той не вижда ефект от нея. Децата масово не посещават училище, а от тяхното присъствие в селото следват и различни прояви, дори вечер.

В края на отчета си Ангел Апостолов сподели, че се е надява да е бил в помощ на съселяните си. Това е негов последен отчет като кмет в изтичащия мандат. В селото няма да има избори през тази година, защото жителите, регистрирани по настоящ адрес, не отговарят на необходимия брой по новия закон от изборния кодекс – над 350.

Общинският кмет също информира хората от село Попово за свършеното през отминалия период и предстоящите цели по отношение на ремонти и други дейности, планирани за селото през настоящата година или поне до края на мандата му през октомври.

IMG_9738 IMG_9740 IMG_9743 IMG_9744

About the Author :