Среща по повод Деня на белия бастун

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДоброволци и щатни служители на БЧК – Ямбол посетиха Съюз на слепите – Ямбол, по повод Международния ден на белия бастун.

През 1970 година 15 октомври е обявен за международен ден на белия бастун от президентът на Международната федерация на слепите.

Водещ на тържеството по повод празника бе Илиана Калчева – незряща млада жена. Ани, както я наричат нейните близки и приятели, е завършила специалност „Информатика” и в момента работи в Дом за стари хора в град Ямбол. Поздрав към присъстващите отправи Руска Стратиева – председател на Съюз на слепите – Ямбол. Гости на празника бяха инж. Митко Филипов, OLYMPUS DIGITAL CAMERAдиректор на ОС на БЧК – Ямбол; Цветан Казанджиев, художник; Димитрина Тошкова и Димитринка Киранова, представители от ЦСРИ- Ямбол и медии. Специален поздрав към присъстващите отправиха двама незрящи писатели, членове на Съюза на слепите. Водещата на празника беше подготвила музикални поздрави към участниците, което допринесе за доброто настроение на присъстващите. Доброволците на БЧК – Ямбол поздравиха незрящите хора и засвидетелстваха своето уважение и съпричастност към всички хора с увредено зрение, на които ежедневно им се налага да преодоляват редица трудности.

About the Author :