Среща по въпросите на ВиК в Ямбол

Ямбол, 27.05.2020 г.

Последната от срещите на областния управител и председател на ВиК Асоциацията Димитър Иванов и управителя на ВиК дружеството инж. Стоян Радев по въпросите на водоснабдяването в област Ямбол бе в община Ямбол с кмета на общината Валентин Ревански и зам.-кмета Михаил Керемедчиев. И пред управленския екип на община Ямбол управителят на дружеството представи подробния анализ на състоянието на “Водоснабдяване и канализация”, приходите и разходите, планираните инвестиции и бъдещи проекти. От направения анализ е видно, че ВиК дружеството има най-добри резултати и положителен баланс в община Ямбол и Ямбол компенсира големите загуби, които се формират в общините „Тунджа“, Стралджа и Болярово.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански изрази мнение, че за да има по-добра услуга и повече инвестиции във ВиК сектора в Ямбол, трябва да има „леко покачване цената на водата“, оптимизиране на персонала и ефективността на работата на дружеството.

В хода на разговора беше постигнато разбиране за подмяна от ВиК на водопровод на няколко основни улици, на които общината предвижда да прави ремонт и асфалтиране.

С европейско финансиране предстои проект на ВиК в Ямбол на подмяна на 12 км главен водопровод.

Пресцентър ОА-Ямбол

About the Author :

Leave a reply