Среща на хората на духа в Калчево

1Затрогваща среща по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, организираха жителите на село Калчево за хората на духа, за онези, които са отдали целия си професионален път на образованието. Много учители, които през годините са работили в селото,  споделиха емоционалната инициатива. Те разгледаха местното читалище и проведоха вълнуващи разговори, изпъстрени с много спомени, в Клуба на пенсионера и в Центъра за социална рехабилитация и интеграция.

2Приветствие към присъстващите поднесе кметът на село Калчево Петранка Георгиева. Гостите бяха поздравени от Станчо Ставрев – заместник-кмет на община „Тунджа“ и общинския съветник Митка Иванова. В срещата се включиха още    Димитър Димитров – директор Дирекция „Хуманитарни дейности“ в община „Тунджа“, членовете на Клуба на пенсионера, екипът и потребителите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция, председателят на настоятелството и секретарят на Народно читалище „Васил Левски”.

???????????????????????????????Училищният звънец напомни за отминали, но носещи приятни спомени дни, а думите на водещите бяха изпълнени с благодарност и признателност към техните учители. Празникът приключи в Пенсионерския клуб с много спомени и песни.

 

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

About the Author :