Среща в името на сигурността и успешното сътрудничество

sre6ta1Интересна и наистина необходима бе срещата на боляровските граждани и други жители на общината с представители на Полицейско управление – Елхово, състояла се на 7 март 2018 г.

От страна на общинското ръководство присъстваха кметът на община Болярово Христо Христов и секретарят Мария Чанева. Откривайки срещата (като домакин) г-н Христов изтъкна мотивите за нейното провеждане и предостави думата първо на г-н Павлин Костов за изявление.

Г-н Костов увери присъстващите, че съвсем скоро ще бъде назначен за постоянно началник на местния полицейски участък в Болярово. Започва работа и още един младши полицейски инспектор, също местен кадър. Той успокои присъстващите, че се правят графици – sre6ta2така, че да има полицейско присъствие и в малките населени места нощем (особено в часовете след полунощ). На всички сигнали и жалби, постъпили от жители на града и общината ни, се реагира своевременно, а вратите на РУ – Елхово са отворени за всички.

След това временно изпълняващият длъжността началник на ПУ-Болярово г-н Живо Койчев изнесе отчет за дейността на полицейския участък през 2017 г.

Стана ясно, че е работено по много жалби и отправени молби от граждани, съставени са множество актове. Г-н Койчев сподели, че преобладават самоуправствата, като така се нарушава законността. Има и нарушения на обществения ред чрез хулигански прояви. Тревога будят също телефонните измами, кражбата на цветни метали и на добитък. Затова той призова към по-голяма бдителност хората – включително и при продажба на домашни животни, където често са наблюдавани спекулации от страна на разни прекупвачи или мними „търговци“.

Г-н Христов увери гостите, че от страна на  общината полицията има пълно съдействие и подкрепа.

About the Author :