Сребърно отличие за ямболска лекоатлетка от държавното първенство

каневаСъстезателката на лекоатлетически клуб „Тунджа” Росица Канева спечели сребърния медал в бягането на 800 метра на държавното първенство за девойки младша възраст, провело се в София. Възпитаничката на треньорката Петрана Чамова позволи само на Дева-Мария Драгиева от Мездра да финишира преди нея, трета остана състезателката на Пирдоп Елица Тодорова.

На 11-то място в тази дисциплина се класира друга състезателка на „Тунджа” –  Траяна Чобанова. Чобанова постигна десети резултат в бягането на 1500 метра, в конкуренцията на 25 състезателки.

Не бе добро състезанието за лекоатлетките на 200 метра, Христиана Дучева от „Тунджа” завърши едва на 26 място, а представителката на другия ни лекоатлетически клуб,  ЛАК”Ямбол”, Деница Димитрова, завърши на 33-та позиция.

За пръв път от много години няма ямболски девойки на държавния шампионат на открито в призовата тройка както на 400 метра, така и на 200 метра. Вероятно смяната на поколенията в момента си казва думата,но няма да е далеч времето, когато ямболските бегачки в спринта и в средната дистанция отново ще установят хегемония.

 

 

About the Author :

Leave a reply