Спортен празник за ученици от три ямболски училища се проведе в Археологически резерват „Тракийски и античен град Кабиле“

Ямбол, 05.05.2022 г.

Спортен празник за учениците до 5 клас от ямболските училища „Петър Берон“, „Йордан Йовков“ и „Христо Смирненски“ се проведе днес в Археологически резерват „Тракийски и античен град Кабиле“, организиран от Община Ямбол, Общинския съвет за наркотични вещества и Български червен кръст – Ямбол.

В мероприятието се включиха 30 деца, по десет от всяко училище. Целта на празника беше популяризиране на спорта и представянето му като алтернатива в свободното време и здравословен начин на живот.

Децата бяха запознати с историята на Кабиле, направиха поход до светилището на Зайчи връх и премериха сили в различни спортни игри.

Накрая учениците получиха и награди, връчени от заместник-кмета на община Ямбол Енчо Керязов, който изрази надежда, че събитието им е допаднало.

„Надявам се, че музеят ви е харесал, той е емблематичен за нашия град и трябва всички да се гордеем с него“, допълни той.

About the Author :

Leave a reply